Ce este tahograful?

Oferta
Descarcari date
Tahograful digital
Legislatie
Software
Contact

DESCARCARE DATE TAHOGRAF DIGITAL SI CARD SOFER -
Sectiune ABONATI

 

Role tahograf digital si multe alte produse puteti comanda online aici


 

 

 

 

TAHOGRAFUL

Tahograful este un aparat de control destinat a fi montat in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa autovehiculului precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor auto.

De mentionat faptul ca din 1 ianuarie 2007 toate vehiculele aflate la prima inmatriculare trebuie sa fie dotate cu tahografe digitale.

Pana la eliberarea cardurilor pentru soferi, acestia vor respecta urmatoarele conditii:
-calibrarea tahografului digital (si activarea daca este necesara) la prima deplasare internationala, la tranzitarea primului stat unde sunt autorizate ateliere pentru aceasta si care detin cardurile de service.
-prezentarea la cererea autoritatilor a rapoartelor imprimate zilnic, ziua respectiva si pentru cele 28 de zile precedente, precum si confirmarea oficiala a zilelor de concediu (daca este cazul in intervalul respectiv).

Tipuri de tahograf:
    - ANALOGICE (mecanice) - sunt tahografe care folosesc ca si mecanism de transfer a informatiei de la cutia de viteza un sistem bazat pe cuplaje mecanice. Se gasesc pe autovehicule de productie a anilor 70- 80. Pe acest tip de tahograf nu se poate monta un sistem de limitare a vitezei, intrucat nu are posibilitatea de preluare a unui semnal impulsuri. Tipul de tahograf care se gaseste pe autovehicule este 1311.
   - ELECTRONICE - folosesc ca punte de transfer de la generator de semnal - impulsor - la tahograf, un cablu electric. Generatorul de informatie este un impulsor care genereaza impulsuri regulate catre traductorul placii de baza a aparatului tahograf. In functie de generatii, pana in 1984 s-au fabricat tahografe electronice cu inscriptionare a timpilor de lucru, standard sau automatic, de tipul 1314 avand acelasi design ca si tahograful mecanic. Cel mai utilizat si des intalnit tahograf este tahograful 1318 cu inscriptionare automata a timpilor de lucru. Alte tipuri de tahografe electronice sunt 1319, 1324.
De asemenea permit preluarea unor semnale care pot fi utilizate pentru limitator de viteza, sistem de masurare combustibil, GPS, etc.
   - DIGITALE - citesc informatia din cutia de viteza sau din computerul de bord al autovehiculului si o transmit digital la tahograf. Pentru inregistrarea activitatii conducatorilor auto acestea folosesc carduri. Ca si suport de hartie foloseste imprimanta cu banda. Nu exista posibilitatea manipularii diagramei.
Este un sistem complet, care se compune din trei componente: impulsor, tahograf digital si card. Datele nu mai sunt inscriptionate pe diagrama tahograf deja cunoscuta, ci sunt stocate pe un card cu chip si intr-o memorie de masa interna.

 Carduri Tahografice


Card Conducator Auto

card conducator auto

Culoare alb
Valabilitate 5 ani
Este proprietatea conducatorului auto si nu este transmisibil
Incarcarea datelor se poate face manual in tahograf de catre conducatorul auto

Pastreaza date pentru 28 zile de activitate

Intr-o zi, poate executa 93 de schimbari de activitate

Card Service

card service
Culoare rosie, valabilitate un an

Un sigur card pentru specialist
Utilizator - atelierul, PIN setabil pentru specialist. Cardul se autoblocheaza dupa 5 introduceri incorecte ale codului PIN
Se utilizeaza numai de specialistul care monteaza

Poate fi utilizat pentru activare, montare si salvarea datelor

Se pastreaza in conditii de securitate la sediul firmei de reparatii. Cardul pierdut sau codul PIN uitat duce la necesitatea achizitiei unui nou card


Card Operator Transport

card operator transport


Culoare galbena
Valabilitate 5 ani
Max. 2232 card/operator
Permite blocarea datelor specifice operatorului de transport

Permite descarcarea datelor specifice operatorului de transport


Card Autoritate de Control

card autoritate control
 

Culoare albastra
Valabilitate 2 ani
Se elibereaza pentru autoritati si pentru persoanele abilitate pentru control
Permite citirea datelor referitoare la conducatorul auto si UA

Apartine autoritatii de control